Τα νέα μου

Κάθε μέρα είναι και χειρότερη για συνταξιούχους και ασφαλισμένους

Κάθε μέρα είναι και χειρότερη για συνταξιούχους και ασφαλισμένους

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, αναφορικά με τη νέα παράταση που δόθηκε για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σύγχυση και το αλαλούμ με τις ασφαλιστικές εισφορές συνεχίζεται. Τέσσερις μήνες λειτουργίας του ΕΦΚΑ και ακόμα η διοίκηση δεν είναι σε θέση να εκδώσει και να αποστείλει εκκαθαριστικά στους ασφαλισμένους.

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ντόμινο καθυστερήσεων και τρύπα στα έσοδα του ΕΦΚΑ. Ο διοικητής του ΕΦΚΑ δήλωσε σήμερα ότι οι ασφαλιστικές εισφορές του Μαρτίου θα πληρωθούν ως τις 12 Μαΐου και του Απριλίου ως τις 31 Μαΐου. Δηλαδή, μέσα σε ένα μήνα δύο καταβολές. Τα ληξιπρόθεσμα συσσωρεύονται και η ανωμαλία των πρώτων μηνών, αντί να ομαλοποιείται, παγιώνεται…

Και αυτό, τη στιγμή που οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές βάσει εισοδημάτων 2015 για πολλούς μήνες ακόμα, γιατί Υπουργείο και ΕΦΚΑ δεν φρόντισαν να προμηθευτούν έγκαιρα το πληροφοριακό σύστημα με το οποίο θα γίνει η εκκαθάριση βάσει των εισοδημάτων του 2016.

Συνεχείς καθυστερήσεις, παλινωδίες, ολιγωρία.

Κάθε μέρα είναι όλο και χειρότερα για ασφαλισμένους, για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

January 17, 2022
January 14, 2022
January 14, 2022
January 10, 2022
January 09, 2022

Αναζήτηση