Τα νέα μου

Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας, κ. Nehammer, στον Έβρο

Ν. Μηταράκης: «Φυλάσσουμε αποφασιστικά τα σύνορα μας, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο»

Ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.κ. Μηταράκης και Κουμουτσάκος, καθώς και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης, πραγματοποίησαν, από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, κ. Karl Nehammer, επίσκεψη στον Έβρο.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στο στρατιωτικό φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τον Αυστριακό Υπουργό Εσωτερικών, κ. Karl Nehammer, στον Έβρο και την Χίο, στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πρόσωπο του ευχαριστούμε την Αυστρία, που ήταν από τις πρώτες χώρες που ήρθαν εδώ στον Έβρο και βοήθησαν αποφασιστικά τις ελληνικές αρχές στην προστασία των χερσαίων συνόρων της χώρα μας, όταν η γείτονα χώρα προσπάθησε να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο για την επίτευξη γεωπολιτικών στόχων.

Η χώρα μας εφαρμόζει μία ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική, στο πλαίσιο της οποίας φυλάσσουμε αποφασιστικά τα σύνορα μας, με ορατά αποτελέσματα μέσα στο 2020, αλλά και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».

Ο κ. Nehammer, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι «ευγνώμων για την προστασία των συνόρων, διότι η προστασία των ελληνικών συνόρων σημαίνει αυτόματα και προστασία των αυστριακών συνόρων». Επιπλέον, επεσήμανε πως «θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα, όποτε αυτό είναι απαραίτητο». «Θα σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας, για να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε:

«Η συνεχώς και πιο στενή ελληνο-αυστριακή συνεργασία στο μεταναστευτικό δεν μένει στα χαρτιά και στα λόγια. Είναι συνεργασία πράξεων. Το μήνυμα από την επίσκεψη του φίλου Υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας, Karl Nehammer, είναι κοινό, ισχυρό, ξεκάθαρο.

Κανείς δεν θα παίξει παιχνίδια καθοδηγούμενης παράνομης μετανάστευσης με τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δημοκρατική αρχή μας. Η προστασία της ασφάλειάς μας είναι ζωτικής σημασίας υποχρέωσή μας».

Νωρίτερα, οι κ.κ. Μηταράκης και Κουμουτσάκος είχαν υποδεχθεί τον Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, κ. Nehammer, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ επόμενος σταθμός της επίσκεψης του θα είναι η Χίος.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση