Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

Συνάντηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου με τον Πρόεδρο  του Δημοκρατικού Συναγερμού

Ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κκ. Νότης Μηταράκης και Γεώργιος Κουμουτσάκος, πραγματοποίησαν, σήμερα, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, κ. Χάρη Γεωργιάδη, καθώς και τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων, κ. Αλέξανδρο Σίνκα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εν εξελίξει διαπραγμάτευση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, με τις δύο πλευρές να ομονοούν στην ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, με τη δημιουργία ενός μηχανισμού ανακατανομής των βαρών της μεταναστευτικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πρόσφατα γεγονότα του Έβρου, λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει σύνορα και τα φυλάσσει, εφαρμόζοντας απαρεγκλίτως όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Αυτό κάναμε στον Έβρο. Προασπίσαμε τα χερσαία σύνορα της χώρας μας από την ασύμμετρη απειλή που δεχθήκαμε. Το ίδιο πράττουμε και στο Αιγαίο».

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου.

Αναζήτηση