Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2015 13:17

Προχωράει, επιτέλους, η επένδυση €100 εκ. στα Κεραμεία Χίου

  • Εκτύπωση

Δήλωση του Βουλευτή Χίου της ΝΔ κ. Νότη Μηταράκη, για την ένταξη της μεγάλης τουριστικής επένδυσης, στην Κεραμεία Χίου σε καθεστώς Fast Track:

«Μετά από μήνες άσκοπης καθυστέρησης η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) ενέκρινε σήμερα την ένταξη στο καθεστώς της ταχείας αδειοδότησης (Fast Track) της μεγάλης τουριστικής επένδυσης, ύψους 100 εκατ. ευρώ, στην Κεραμεία Χίου.  Το συγκεκριμένο έργο, που ωρίμασε επί  της προηγούμενης κυβέρνησης (το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από τον επενδυτή το τέταρτο τρίμηνο του 2014), θα δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της Χίου.

Είναι, συνεπώς, επιτακτική η ανάγκη να εγκαταλειφθούν οι ιδεοληψίες, που καθυστέρησαν τη λήψη της σχετικής κυβερνητικής απόφασης, και να κινηθούν με ταχύτητα οι προβλεπόμενες από το Ν. 4146/2013 διαδικασίες. Άλλωστε, με τον συγκεκριμένο Νόμο, δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό για την Ελλάδα πλαίσιο αδειοδότησης μέσω ειδικών Προεδρικών Διαταγμάτων και της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής. Η έμπρακτη στήριξη των επενδύσεων είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση».

Διαβάστηκε 2664 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2015 13:29

Πολυμέσα