Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 11:53

Εγκρίθηκε το ΕΣΧΑΣΕ για την επένδυση του ομίλου Minoan Group στην Κρήτη

  • Εκτύπωση

Με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία εγκρίνεται το ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΣΕ) για την επένδυση των 268 εκατ. ευρώ του ομίλου Minoan Group στην Κρήτη, ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη θεσμική αλλαγή, που πραγματοποιήσαμε με την ίδρυση και λειτουργία της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής και με τη θεσμοθέτηση των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.), παράγει, πλέον, συγκεκριμένα και χειροπιαστά αποτελέσματα. Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης, που επί σειρά ετών ήταν μπλεγμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Μιας επένδυσης, που θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας σημαντικά στις προσπάθειες για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Παράλληλα η εν λόγω απόφαση καταδεικνύει την ανάγκη να συνεχιστεί η εθνικά απαραίτητη προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις και άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις».

Διαβάστηκε 2978 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μάρτιος 2015 11:57

Πολυμέσα