Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2018 17:54

Παρέμβαση Ν. Μηταράκη στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής

  • Εκτύπωση

Παρέμβαση Ν. Μηταράκη στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Προγραμματισμός των εργασιών της Υποεπιτροπής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΜΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Σας ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε.

Είναι πολύ εμπεριστατωμένη η προτάση σας για τις επόμενες συνεδριάσεις και νομίζω ότι μας βρίσκει εμάς απόλυτα σύμφωνους. Επί των θεμάτων που αναφερθήκατε απλώς να τονίσω δύο, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Το ένα είναι το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Φαντάζομαι ότι κάθε χρόνο θα το συζητάμε από δω και πέρα και κάθε χρόνο θα αλλάζουν τα δεδομένα, οι έρευνες και οι μελέτες.

Άρα, σε κάθε χρονική στιγμή η διαρκής ενημέρωση της Επιτροπής θα είναι χρήσιμη.

Πώς η κλιματική αλλαγή, π.χ. θα επηρεάσει τις παράκτιες περιοχές, τα νησιά μας τα επόμενα χρόνια;

Ποιες είναι οι προβλέψεις της επιστημονικής κοινότητας;

Και πάνω σε αυτό, επειδή ο ρόλος μας είναι να χαράξουμε πολιτική, ποια είναι η πολιτική που πρέπει ως ελληνική πολιτεία τα επόμενα χρόνια να έχουμε για να θωρακίσουμε αυτές περιοχές από τις επικείμενες κλιματικές αλλαγές;

Επίσης, να σημειώσω είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρότασή σας να επισκεφθούμε τη Μάντρα, να δούμε επιτόπου τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί και σε ποιο βαθμό αυτά μέχρι στιγμής έχουν αντιμετωπισθεί.

Το κρίσιμο για μας βέβαια ως Επιτροπή, δεν είναι απλώς να δούμε το συγκεκριμένο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους της Αττικής, αλλά να δούμε και σε νομοθετικό και σε θεσμικό επίπεδο, ποιες αλλαγές θα πρέπει να προταθούν στο μέλλον για να είναι πιο αποτελεσματική και πιο εύκολη με λιγότερη γραφειοκρατία η οχύρωση περιοχών της χώρας μας που επηρεάζονται από τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία, πλέον, όλη η επιστημονική κοινότητα διεθνώς αποδέχεται.

Άρα, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με όλη τη λίστα και απλώς σημειώνω αυτά τα δύο θέματα, που αν μπορούμε να τα πατάξουμε και από αυτά να μπορούμε να δούμε πολιτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν διαχρονικά από την ελληνική πολιτεία.

Σας ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Διαβάστηκε 88 φορές

Πολυμέσα