Πέμπτη, 26 Ιούλιος 2018 11:00

Αναφορά Ν. Μηταράκη σχετικά με Ίδρυση ΖΕΠ στα Σχολεία Αγίου Γεωργίου Συκούση

  • Εκτύπωση

Αναφορά Ν. Μηταράκη σχετικά με Ίδρυση ΖΕΠ στα Σχολεία Αγίου Γεωργίου Συκούση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

1. Τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

2. Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Ίδρυση ΖΕΠ στα Σχολεία Αγίου Γεωργίου Συκούση».

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί

Σας προωθώ επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου Συκούση του Δήμου Χίου στην οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στη δρομολογούμενη λειτουργία Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) στα σχολεία του Αγίου Γεωργίου Συκούση από την προσεχή σχολική χρονιά 2018 – 2019. Χωρίς κανείς να αμφισβητεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση, οι αντιρρήσεις των κατοίκων εδράζουν (μεταξύ άλλων) και στο γεγονός ότι τα νησιά του Β.Α Αιγαίου υποτίθεται ότι είναι τόποι καταγραφής και πρώτης υποδοχής και όχι τόποι μόνιμης παραμονής. Η ίδρυση δομών εκπαίδευσης παγιώνει την επιχειρούμενη μακροχρόνια παραμονή των προσφύγων και μεταναστών.

Με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και το μεγάλο βάρος που σηκώνουν οι τοπικές κοινωνίες παρακαλούμε να τοποθετηθείτε στην εν λόγω επιστολή, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας. 

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

 

Δείτε την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στη συνέχεια:

Αναφορά Ν. Μηταράκη σχετικά με Ίδρυση ΖΕΠ στα Σχολεία Αγίου Γεωργίου Συκούση by Notis Mitarachi on Scribd

Δείτε την απάντηση των Υπουργών στη συνέχεια:

Διαβάστηκε 322 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αύγουστος 2018 15:38

Πολυμέσα