Τρίτη, 15 Μάιος 2018 16:47

Καταψηφίζουμε το Νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό, ζητάμε την αποσυμφόρηση των νησιών

  • Εκτύπωση

Παρέμβαση στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του Μεταναστευτικού έκανε ο βουλευτής Χίου κ. Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσαν 3 βουλευτές της ΝΔ (Λέσβου, κ. Χ. Αθανασίου, Δωδεκανήσου, κ. Μ. Κόνσολας και Χίου κ. Ν. Μηταράκης) για ετήσια παράταση του νησιωτικού ΦΠΑ για τα 5 νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό.

«Με έκπληξη άκουσα τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει «επικίνδυνη» τη σύνδεση του νησιωτικού ΦΠΑ με το μεταναστευτικό. Ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί από τη Νίσυρο διατήρηση του νησιωτικού ΦΠΑ για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση. Είναι και αυτός επικίνδυνος; Σήμερα όμως αρνείστε την τροπολογία.» τόνισε ο βουλευτής Χίου.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο, το χαρακτήρισε «ανειλικρινές». «Δεν έχετε σκοπό ούτε να λύσετε αποφασιστικά το πρόβλημα με τις χιλιάδες αιτήσεις ασύλου, ούτε να αποσυμφορήσετε τα νησιά», υπογράμμισε. «Φτιάξατε το άρθρο 7 μόνο για να ξεπεράσετε τον σκόπελο του ΣτΕ. Η διαδικασία ασύλου δε δούλευε, θα συνεχίσει να μη δουλεύει. Ζητάμε φύλαξη των συνόρων και ταχεία αποσυμφόρηση των νησιών».

Ο κ. Μηταράκης, σχετικά με το άρθρο 36 για την αποζημίωση των κατοίκων της Χίου από τις ζημιές εξαιτίας του μεταναστευτικού, είπε ότι άργησε 2 χρόνια και ζήτησε δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αποζημιώσεων και περιορισμό των εξαιρέσεων.

«Μέσα σε 3 χρόνια μετατρέψατε μερικά από τα πιο όμορφα νησιά μας σε φυλακές και αποθήκες ψυχών.Το σημερινό σας νομοσχέδιο δε λύνει τα προβλήματα και η Νέα Δημοκρατία το καταψηφίζει», κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 537 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μάιος 2018 16:57

Πολυμέσα