Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 11:43

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Οικονομικών για την αδυναμία έκδοσης ΚΥΑ για αποζημίωση πληγέντων από φυσική καταστροφή

  • Εκτύπωση

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Οικονομικών για την αδυναμία έκδοσης ΚΥΑ για αποζημίωση πληγέντων από φυσική καταστροφή.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

1. Τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Αδυναμία έκδοσης ΚΥΑ για αποζημίωση πληγέντων από φυσική καταστροφή»

κ. Υπουργέ,

Σας προωθώ έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου αναφορικά με την αποζημίωση πληγέντων από φυσική καταστροφή στη Χίο τον Οκτώβριο 2010. Όπως φαίνεται και από το έγγραφο, εδώ και εφτά χρόνια υπάρχει αλληλογραφία και αλλεπάλληλες συνεννοήσεις μεταξύ των υπηρεσιών προκειμένου να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ για αποζημίωση πληγεισών επιχειρήσεων. Ωστόσο, με έγγραφό της η Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής (ΓΔΟΠ) του υπουργείου Οικονομικών, ενημερώνει ότι δε μπορεί να εκδοθεί η ΚΥΑ.

Επειδή οι πληγέντες βρίσκονται σε αναμονή της αποζημίωσής της εδώ και εφτά χρόνια και δεν θα πρέπει να υφίστανται τις επιπτώσεις από τις συχνά πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες, παρακαλούμε ώστε να γίνουν προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα πάντα εντός του πλαισίου της νομιμότητας και των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

 

Δείτε την επιστολή της Περιφερειακής Ενότητας Χίου εδώ >>

Δείτε την απάντηση του Υπουργού εδώ >>

Διαβάστηκε 247 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 11:19

Πολυμέσα