Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 10:14

Καθυστέρηση στην πληρωμή των αξιολογήσεων για τις δράσεις του ΕΠΑΝΕΚ

  • Εκτύπωση

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας αναφορικά με την καθυστέρηση στην πληρωμή των αξιολογήσεων για τις δράσεις του ΕΠΑΝΕΚ.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

1. Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

2.  την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Καθυστέρηση στην πληρωμή των αξιολογήσεων για τις δράσεις του ΕΠΑΝΕΚ».

 

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Σας προωθώ ενημέρωση του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα) προς τους συνεργάτες – αξιολογητές των δράσεων «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» και «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων», σχετικά με τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των αξιολογήσεων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, μετά τη θέση σε εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου 4387/2016, εγείρεται ζήτημα για το εάν υπάρχει υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών τόσο για τους αξιολογητές – ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και για τους αξιολογητές για τους οποίους ο ΕΦΕΠΑΕ εκδίδει απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης. Ο ΕΦΕΠΑΕ έχει ήδη υποβάλει 2 σχετικά ερωτήματα στο Υπουργείο Εργασίας, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα επίλυση του θέματος.

Επειδή, η διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει ο ΕΦΕΠΑΕ σε καταβολές των οφειλόμενων ποσών, παρακαλούμε για την τοποθέτησή σας στο συνημμένο έγγραφο.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Δείτε την ενημέρωση του ΕΦΕΠΑΕ εδώ >>

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 859 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Αύγουστος 2017 19:41

Πολυμέσα