Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ επιτεύχθηκαν αξιόλογα αποτελέσματα τόσο σε θέματα γενικότερης ευρωπαϊκής εμπορικής πολιτικής  όσο και σε θέματα ιδιαίτερου Ελληνικού ενδιαφέροντος.

Συνεδριάζει σήμερα (26.05.2014) στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, υπό την προεδρία  του Υφυπουργού Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, κ. Νότη Μηταράκη και του Γενικού Γραμματέα  Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρήστου Βασιλάκου.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ (FAC– Trade) κ. Νότης Μηταράκης, προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση του συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

O Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης, αναχώρησε σήμερα για τις Βρυξέλλες όπου αύριο Πέμπτη 8 Μαΐου θα λάβει χώρα υπό την Προεδρία του η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ (FAC-Trade).

Εγκρίθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 535 ψήφους υπέρ, 119 κατά και 9 αποχές, η Πρόταση Κανονισμού για τη Χρηματοοικονομική Ευθύνη σε περιπτώσεις διαιτητικής επίλυσης διαφορών μεταξύ επενδυτών και κρατών μελών στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών στις οποίες η Ένωση είναι μέλος.

Σελίδα 1 από 5